Sokkal kevesebb szabadságot adna az orvosoknak a kormány - tiltakoznak ellene

Sokkal kevesebb szabadságot adna az orvosoknak a kormány - tiltakoznak ellene

A kormány nem csak az egészségügyi szakdolgozókat hozza még rosszabb helyzetbe, de magukat az orvosokat is. És közben úgy tesznek, mintha ettől minden jobb lenne. 

A napokban számoltunk be róla, hogy mennyire rossz helyzetbe hozza az egészségügyi dolgozókat az új fideszes törvény.

Nem vállalhatnak másodállást, és még több fizetést sem kapnak az új törvény miatt. Ezzel gyakorlatilag a megélhetésüket sodorják veszélybe, hiszen az alap fizetésből nem lehet megélni.

Most a MOK, az Orvosi Kamara is kiállt már mellettük és kijelentették: nem lesznek katonák, nem támogatják a törvényt, írta meg a 24.

Közleményükben rávilágítanak például, hogy a törvény súlyosan veszélyezteti az ellátórendszer működését és sérti az orvosok alapvető jogait. A magasabb fizetés mellett egészen hihetetlen követelményeket fogalmaz meg az orvosok felé:

  • A kormány akár két évre is átvezényelhet egy orvost máshova távol a lakhelyétől, családjától. Ez parancs, az orvos tehetetlen.
  • Az orvosok nem vállalhatnak másodállást, így sokan inkább a magánszektort fogják választani, mert az még így is jobban fizet. 

Az ápolók, műtősök és egyéb szakdolgozók nem is tudnak megélni másod- és harmadállás nélkül. Kevés a szakember, ezért a másodállásban dolgozók eltűnésével veszélybe kerülhet a kórházak működése, akár össze is omolhat az ellátás. Koronavírus idején ez végzetes lehet. 

Továbbá sokakat teljesen kihagytak a rendszerből, például a háziorvosokat, akik nagy része vállalkozó. Ők továbbra sem kapnak több pénzt.
Már eddig is egyre kevesebb volt a háziorvos, most ez a törvény még beléjük is rúg egyet. Nem kapnak fizetés emelést akkor, amikor kollégáik igen. Felháborító.
"Én fel vagyok háborodva" - mondta Mucsi János tüdőgyógyász a Klubrádióban.

Hozzátette: ő is részese az orvostársadalomnak, habár ő magánorvosként dolozik, emiatt semmilyen formában nem kap több fizetést a törvény miatt. Szerinte a törvénnyel olyan kényszerintézkedéseket hoznak be a képbe, amik a mai embereknek már teljességgel elfogadhatatlanok.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.

  • 2020.10.21

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

Egy nap alatt 48-an haltak meg, összesen 1259 regisztrált áldozata van hazánkban a koronavírus-járványnak.

  • 2020.10.21

Kunhalmi Ágnes: az igazság végül mindig utat tör magának

Az MSZP társelnöke üdvözli az Orbán hazug lakájmédiáját elmarasztaló bírósági ítéleteket.